Actueel

De wens om Prent Aandrijftechniek en Gertenbach Elektro onder te brengen in hetzelfde pand bestond al een tijdje. Op 1 oktober 2018 is deze wens doorgevoerd tot volle tevredenheid van opdrachtgevers en medewerkers.   

De wens om Prent Aandrijftechniek en Gertenbach Elektro onder te brengen in hetzelfde pand had Ron Dubbelman al een tijdje. Maar hoe bepaal je het juiste moment? Dat brak aan toen zijn compagnon aankondigde zich bij beide bedrijven uit te willen laten kopen. Nu hij als directeur alleen aan het roer stond van beide organisaties, besloot hij de vernieuwing door te voeren. Dat is niet alleen prettig voor hemzelf en de medewerkers, maar ook voor  opdrachtgevers. Die kunnen door de nieuwe situatie nog beter en completer worden bediend.

 

Geen buren meer

De verhuizing van Prent Aandrijftechniek naar de uitvalsbasis van Gertenbach Elektro aan de Laan der Verenigde Naties 291 werd begin oktober afgerond. Het resultaat is dat de zusterorganisaties elkaar nu nog meer versterken. “Wij zijn nu nog makkelijker in staat een complete oplossing te bieden op het gebied van elektrotechnische installaties enerzijds en elektromotoren voor utiliteitsbouw en industrie anderzijds,” legt Ron uit. “Mooi dat dit zo samenkomt. Het gaat om twee oude, Dordtse bedrijven. De wortels van Prent liggen in de Lombardstraat. In de jaren zestig werd de werkplaats verhuisd naar een nieuw pand in de Leeghwaterstraat. De winkel groeide uit tot een groothandel en verhuisde later naar dezelfde locatie. Tot enkele maanden geleden waren zowel Prent Technische Groothandel als Prent Aandrijftechniek gevestigd aan de Leeghwaterstraat. De goede samenwerking blijft bestaan, maar we zijn geen buren meer.

Verhuizing naar Gertenbach Elektro, sinds 1960 een gevestigde naam in Dordrecht, was in mijn ogen noodzakelijk.” De oude situatie bracht veel nadelen met zich mee. “Als directeur twee bedrijven zo goed mogelijk aansturen is op zich al een uitdaging. Moet dit ook nog vanaf twee verschillende locaties, dan is dat extra complex. Ook voor medewerkers was het wat onhandig, want sommigen pendelden regelmatig heen en weer tussen de bedrijven. De dienstverlening raakte meer met elkaar vervlochten, dus grenzen vervaagden.” Een verhuizing naar Gertenbach Elektro bood daarom uitkomst. “Er zijn geen vierkante meters bijgekomen, maar de ruimtes worden slimmer benut. Bij Gertenbach Elektro zijn we redelijk ver met automatisering, waardoor we afkunnen met minder voorraad in ons magazijn. De vierkante meters die we daarmee winnen, gebruiken we nu onder meer als werkplaats voor de activiteiten binnen Prent Aandrijftechniek,” aldus Ron.

 

Goed Anticiperen

“We hadden al een goede orderportefeuille en vakkundig personeel. Daar is nu een professionele werklocatie bijgekomen. Op de nieuwe locatie kunnen Prent Aandrijftechniek en Gertenbach Elektro klanten nog beter van dienst zijn, voor iedereen. Onze opdrachtgevers zijn heel divers. Onder meer VvE’s, aannemers, particulieren en de gemeente Dordrecht kloppen bij ons aan. Projecten op het snijvlak van de expertise binnen beide bedrijven voeren wij nu nog makkelijker uit. De lijnen zijn letterlijk en figuurlijk korter geworden. Hoe ik de nabije toekomst voor me zie? Ik hoop op kleine groei qua personeel en wil daarnaast gewoon verder op de ingeslagen weg. Natuurlijk valt het voor ons ook niet mee om vakmensen te vinden. Dat is in de technieksector een landelijk probleem. Het ene moment zijn er vanwege de economische crisis te weinig opdrachten voor het personeel en een paar jaar later ontbreekt het aan capaciteit om de stroom opdrachten snel uit te kunnen voeren. Op die conjunctuur heb je geen invloed. Het blijft vooral een kwestie van goed anticiperen op de ontstane situatie en eerlijk zijn tegenover klanten. Met valse beloften hou je het immers nooit lang vol.”