Over ons bedrijf 

Prent Aandrijftechniek B.V. is in februari 2007 ontstaan uit Prent Dordrecht, een bedrijf dat al bestaat sinds 1920. Prent Dordrecht bestond toen uit een afdeling verkoop en een afdeling technische dienst. Later werden dit 2 opzichzelf staande ondernemingen.

Verleden

Prent Aandrijftechniek B.V. is in februari 2007 ontstaan uit Prent Dordrecht, een bedrijf dat al bestaat sinds 1920. Prent Dordrecht bestond destijds uit een afdeling verkoop en een afdeling technische dienst. De afdeling verkoop was gevestigd in het centrum van Dordrecht en de afdeling technische dienst vestigde zich in 1966 aan de Leeghwaterstraat te Dordrecht, het eerste bedrijfspand van het industriegebied. In november 2006 werd ervoor gekozen om de twee afdelingen te splitsen in twee op zichzelf staande ondernemingen.

Heden

Sinds 2007 bestaat Prent Aandrijftechniek B.V. uit meerdere afdelingen: Allereerst onze grootste afdeling welke is gespecialiseerd in het installeren van met name industriële bedrijfsinstallaties en alle overige elektrotechnische ontwerpen. Wij verzorgen alle types verlichtingsinstallaties, verdeelinrichtingen, overspanningsbeveiligingen, bliksembeveiligingen en besturings- en aandrijfsystemen. Alle werkzaamheden worden uiteraard uitgevoerd volgens de thans geldende NEN1010 normering en, indien gewenst, ATEX richtlijnen (explosieveilig) en leveren en verwerken wij alleen kwalitatief hoogwaardige materialen.

Tevens hebben wij een afdeling dat zich volledig toespitst op het wikkelen, reviseren, aanpassen en (de)monteren van alle types AC/DC elektromotoren voor de industrie en de (zee)scheepvaart. Daarnaast zijn wij dealer en servicepartner van Rotor elektromotoren maar kunnen vanzelfsprekend ook andere merken leveren, geheel volgens de wens van de klant.

Verder keuren en inspecteren wij elektrische installaties en keuren en repareren wij elektrisch handgereedschap.